Event info

De Lidl Kastelentour! Onderdeel van het sportieve weekend bij Kasteel De Haar op 22 en 23 juni 2024 . 

Deze fietstocht neemt je op zaterdag 22 juni 2024 mee door het Groene Hart langs de mooiste kastelen en forten van Nederland. Er zijn drie verschillende routes: 70, 100 en 140 km. De routes zijn geschikt voor alle soorten fietsen. We maken namelijk gebruik van normale fietspaden. De 70 km is tevens een mooie route voor een e-bike! Onderweg kan je af en toe je rust pakken op de verschillende verzorgingsposten.

Blijf na de finish ook zeker nog even hangen op het finish feest. Op het finish feest zijn stands van onze partners, is er muziek en geniet je van een heleboel gezelligheid. De perfecte gelegenheid om verhalen uit te wisselen met je fietsvrienden.

compleet verzorgde fietsdag

Goed voorbereid

Programma zaterdag 22 juni

TijdActiviteit
08.00 – 10.00 uurAfhalen startbewijzen
09.00 – 09.20 uurStartwaves 140 km
09.20 – 09.40 uurStartwaves 100 km
09.40 – 10.00 uurStartwaves 70 km
17.00 uurSluiting Finish
17.30 uurSluiting evenemententerrein

Programma onder voorbehoud van wijzigingen.

BELANGRIJKE INFO

Wat zijn de routes?
Klik hier voor alle informatie over de routes.

Hoe bereik ik het evenemententerrein?
De start en finish vinden plaats bij Kasteel de Haar. Het adres is Kasteellaan 1 te Haarzuilens.

Fiets
Wij adviseren deelnemers en toeschouwers zoveel mogelijk met de fiets te reizen. Houd er rekening mee dat er wegen zijn afgesloten en het druk zal zijn rondom het evenemententerrein. 

Openbaar vervoer
Kijk op www.9292ov.nl voor meer informatie over reizen met het openbaar vervoer naar Haarzuilens.

Auto
Vanaf de snelweg A2 of A12 volg je de route richting Haarzuilens (je kunt navigeren op Kasteellaan 1 te Haarzuilens). Volg vervolgens de evenementenbebording naar de ingang van de parkeerplaats van Kasteel de Haar. Dit is de enige mogelijkheid om te parkeren in de omgeving. Let op:  Vanwege werkzaamheden is de A12 Den Haag richting Utrecht tijdens het eventweekend dicht van Moordrecht tot knooppunt Oudenrijn. Plan je reis vooraf en houd rekening met extra reistijd.

Voor deze parkeerplaats geldt betaald parkeren (€ 8,50 per auto). Er kan een parkeerkaart met pin gekocht worden bij de informatiebalie.

Als je bij je inschrijving al een parkeerkaart hebt aangeschaft, dan kun je de kaart tonen bij de parkeerwacht. Deze kaart vind je in de envelop met je stuurbordje. Fietsend vanaf de parkeerplaats volg je de bebording naar het evenemententerrein. We verzoeken je om te allen tijde de instructies van onze parkeer- en verkeersregelaars op te volgen.

Wordt mijn startbewijs ook verstuurd naar een adres in het buitenland?
Heb je een adres buiten Nederland opgegeven bij je inschrijving? Dan wordt je startbewijs niet thuisgestuurd. De envelop met startbescheiden kun je dan ophalen bij de helpdesk op het evenemententerrein.

Kan ik ook op de E-bike meedoen?
Jazeker, ook e-bikes zijn welkom. Hou er wel rekening mee dat de verzorgingsposten ingericht zijn op racefietsers. Er zijn bijvoorbeeld geen oplaadpunten voorzien. Verder geldt er voor alle deelnemers een helmplicht, dus ook voor e-bikers. 

Waar kan ik mijn fiets stallen?
Bij start-finish kun je je fiets gratis stallen in de onbewaakte fietsenstalling. Tip: gebruik een slot om je fiets vast te zetten.

Houd onderweg en op de verzorgingsposten altijd je fiets in de gaten of gebruik een fietsslot.

Worden er foto’s gemaakt?
Er zijn fotografen van de organisatie om de sfeer onderweg en op het wielerfestival vast te leggen. Ook zal er een aftermovie gemaakt worden. Na afloop van de tocht vind je de foto’s op onze Facebookpagina.

Deelnemersfotografie
Ook zullen er onderweg fotografen van Marathon Photos aanwezig zijn om foto’s van de deelnemers te maken. Deze kun je achteraf bekijken en bestellen via Marathon Photos Live.

Kan ik de GPX bestanden van de routes downloaden?
In de week voorafgaand aan het evenement ontvangen alle ingeschreven deelnemers van ons de laatste informatie per mail. In deze mail ontvang je ook een link naar de GPX bestanden van de routes.

Wat is de minimumleeftijd om deel te nemen?
De minimumleeftijd voor deelname is 16 jaar.

Na de finish
Na afloop van het evenement nodigen we je graag uit om na te genieten op het finish feest.  Op het finish feest zijn stands van onze partners, is er muziek en geniet je van een heleboel gezelligheid. De perfecte gelegenheid om verhalen uit de wisselen met je fietsvrienden.

Hoe laat kan ik starten?
De start zal plaatsvinden in waves. Je kunt tijdens het inschrijven zelf kiezen in welke startwave je wilt starten.

Startwave wijzigen
Wil je wijzigen van startwave, dan kun je dit zelf aanpassen in jouw dashboard, mits de gewenste wave nog niet is uitverkocht.

Kan ik mijn startbewijs overdragen?
Je kunt jouw inschrijving overdragen aan iemand anders via je persoonlijke dashboard. De link naar het dashboard vind je in de bevestigingsmail die je hebt ontvangen bij je inschrijving.

Er worden €3,- administratiekosten gerekend voor het overdragen van de inschrijving, deze dient de koper te betalen.

Waar kan ik mijn stuurbordje ophalen?
Heb jij bij het inschrijven gekozen voor startbescheiden ophalen? Dan kun je deze ophalen bij de start van het evenement. In de week voorafgaand aan het evenement ontvang je een email met meer informatie.

Wanneer wordt mijn stuurbordje thuisbezorgd?
Heb je bij het inschrijven ervoor gekozen om jouw stuurbordje thuisbezorgd te krijgen. Dan kun je deze in de week voorafgaand aan het evenement op het door jou ingevulde adres verwachten. Controleer of jouw adresgegevens nog kloppen door in te loggen via jouw dashboard.

 

Is er technische assistentie aanwezig?
Heb je onderweg problemen met je fiets of ondersteuning nodig? Dan kun je beroep doen op het noodnummer. Dit nummer staat op de infokaart die je bij jouw startbescheiden ontvangt. De organisatie komt dan zo snel mogelijk naar je toe om je te helpen. 

Wat is een toertocht?
De Lidl Kastelentour is een recreatieve toertocht. Het is dus geen wedstrijden en daarom is er ook geen tijdsregistratie. Deelname aan deze compleet verzorgde toertocht is mogelijk voor ieder niveau. Er zijn verschillende afstanden, zo is er voor iedere deelnemer een uitdagende afstand en parcours. Bekijk onze wat is een toertocht pagina voor meer informatie.

Zijn er verzorgingsposten onderweg?
We zorgen ervoor dat je optimaal kunt genieten tijdens de tocht. Op de verschillende routes vind je elke 40 a 50 km een verzorgingspost waar je even rustig bij kunt komen en je energieniveau een boost kunt geven met o.a. koeken en vers fruit van Lidl. Ook is er sportdrank en hoogwaardige sportvoeding van Amacx.

Verzorgingspost 1: Lansigt Accountants – Alphen aan de Rijn
Op de route van 140 km
Open van 9.30 tot 12.00 uur
Adres: Herenweg 113, 2402 ND Alphen aan den Rijn

Verzorgingspost 2: KSV Thamen
Op de routes van 100 en 140 km
Open van 10.00 tot 14.15 uur
Adres: Vuurlijn 24, 1424 NR De Kwakel

Verzorgingspost 3: Pandergroep Scouting Abcoude
Op de routes van 70, 100 en 140 km.
Open van 10.00 tot 15.15 uur
Adres: De Horn 8, 1396 HT Baambrugge

Deze informatie is onder voorbehoud van wijzigingen.

Do you care about cycling?
Bij al onze fietsevenementen kom je dit bord tegen op het evenemententerrein en de verzorgingsposten. We willen hiermee bewustwording creëren bij onze deelnemers. We hebben dit vertaald in vijf duidelijke pictogrammen.

Tijdens een toertocht maken we gebruik van de openbare weg. Toon onderweg respect voor mede-fietsers, andere weggebruikers en omwonenden en ga netjes om met de prachtige omgeving waarin we fietsen.

 

Kan ik mijn afstand wijzigen?
Je kunt op de dag zelf nog kiezen welke afstand je gaat rijden. Dit hoef je niet door te geven aan de organisatie.