LDDK-20240622-0015 (Large)

Geslaagde tweede editie van de Lidl Kastelentour

Op zaterdag 22 juni 2024 was het tijd voor de tweede editie van de Lidl Kastelentour. Ook dit jaar was de start bij Kasteel de Haar en gingen de routes door het Groene Hart. De deelnemers hadden de keuze uit drie mooie routes: 70, 100 of 140 km.

In de kasteeltuin van Kasteel de Haar was het al vroeg druk. Stuurbordjes werden gemonteerd, banden opgepompt en natuurlijk vele groepsfoto’s gemaakt met het kasteel op de achtergrond. Om 9.00 uur klonk het startschot. De eerste fietsers van de 140km konden niet wachten om van start te gaan. Na de high five van de Sfeerman kon de tocht echt beginnen!

Alle drie de routes gingen eerst richting Woerden langs het eerste kasteel van de dag. Na 15 km splitsten de fietsers van de kortste route zich af van de langere routes, zij trokken direct naar het noorden. Deze route werd ook door meerdere fietsers op de e-bike afgelegd. De deelnemers op de langere afstanden trokken richting Bodegraven, de deelnemers op de 140 km zelfs langs Alphen aan de Rijn.

De uitgepijlde routes gingen door mooie rustige wegen, lange vele wateren en over enkele pittoreske bruggen. Door de pijlen te volgen, kwamen de fietsers vanzelf langs de highlights én natuurlijk de verzorgingsposten. Op alle verzorgingsposten kon er uitgebreid gepauzeerd worden. Lidl, de nieuwe sponsor van het evenement, had goed uitgepakt met kraampjes vol fruit, repen en winegums. Ook konden hier meerdere producten van Amacx geprobeerd worden, zoals sportdrank en andere sportvoeding.

In het laatste gedeelte van de route stonden de kastelen en forten centraal. Zo passeerden alle fietsers onder andere Kasteel Loenersloot en Slot Zuylen. De laatste kilometer was misschien wel de mooiste: over de Kasteellaan richting de finish met op de achtergrond Kasteel de Haar. Hier ontving iedere deelnemer de welverdiende medaille en lag er een heerlijk koud 0.0 biertje van Kordaat klaar.

In de kasteeltuin was het ook achteraf nog echt genieten. Op het horecaplein kon uitgebreid nagepraat worden, iets gegeten en gedronken worden én natuurlijk foto’s maken met het kasteel.

We kijken terug op een gezellige tweede editie van de Lidl Kastelentour. Naast deze toertocht staan er in dit weekend ook de Kasteelwandeling De Haar en het hardloopevenement AFAS Kasteelloop De Haar op het programma.

Deel dit bericht

Meer nieuws