De Kastelentour

ZONNIGE EERSTE EDITIE VAN DE KASTELENTOUR

In het sportieve weekend van de AFAS SB+ De Halve van De Haar is er sinds dit jaar een nieuwe onderdeel: de Kastelentour. Deze eerste editie werd direct al door veel fietsers aan hun toertochtkalender toegevoegd. Het plan voor de dag: vanuit Kasteel De Haar langs de mooiste kastelen en forten in het Groene Hart fietsen. Met natuurlijk goede verzorging onderweg en een gezellige sfeer in de kasteeltuin.

Vanuit de kasteeltuin van Kasteel De Haar klonk om 9.00 uur al het eerste startschot. De fietsers van de 140km gingen als eerst van start, gevolgd door de deelnemers op de 100km en 65km.  Een high five van de Sfeerman en de tocht kon beginnen!

Vanuit Haarzuilens trokken alle fietsers richting Woerden, waar het eerste kasteel van de dag langs de route te zien was. De fietsers van de 65km konden vervolgens direct door het groen van het Groene Hart naar het Noorden fietsen. Deze route was met name voor de fietsers op de e-bike een populaire keuze. De deelnemers op de langere afstanden trokken richting Bodegraven, de deelnemers op de 140km zelfs langs Alphen aan de Rijn.

De verschillende routes gingen over mooie wegen door het groen en langs de vele wateren in het Groene Hart. Door de pijlen te volgen, kwamen de fietsers vanzelf langs de highlights én natuurlijk de verzorgingsposten. Naast een rustige pauze, konden de bidons bijgevuld worden met water en sportdrank en de energievoorraad aangevuld worden met sportvoeding van Amacx.

In de laatste 20km van de routes stonden er nog vele highlights op de route, zoals Kasteel Loenersloot en Slot Zuylen. Het laatste kasteel van de route was Kasteel de Haar, waar de deelnemers ook weer finishten. Hier lag voor iedereen een medaille klaar en kon er uitgebreid nagepraat worden in de kasteeltuin. Ook was dit het moment om foto’s te maken van je fietsgroepje met het kasteel op de achtergrond.

We kijken terug op een zonnige en geslaagde eerste editie van de Kastelentour. Naast deze toertocht staan er in dit weekend ook de Kasteelwandeling en het hardloopevenement AFAS SB+ De Halve

Deel dit bericht

Meer nieuws